P
Padişahbet
Administrator
Yönetici
Siyasetten spora, magazinden ekonomiye... Türkiye'de ve dünyada öne çıkan başlıkları, günün kaçırılmaması gereken haberlerini Helin Genç, Haberturk.com Haber Merkezi'ne soruyor. İşte 21 Ekim 2025'in öne çıkan haberleri... * Mattia Ahmet Minguzzi davasında karar: 2 sanığa 24 yıl hapis cezası verildi. 2 sanık ise beraat etti. Minguzzi ailesinin avukatı Ersan Barkın, "Karara itiraz edeceğiz" derken, anne Yasemin Minguzzi de "Ben sadece ilahi adalete güveniyorum" dedi * Fransa tarihinde ilk: 2007'deki seçimde dönemin Libya lideri Kaddafi tarafından finanse edildiği iddiasıyla açılan davada komplo kurmak suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, hapse girdi * Ticaret Bakanlığı, denetimlerde toksik madde tespit edilen ayakkabı, oyuncak ve saraciye (deri) ürünlerinin posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesini kısıtladı * Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde sıkışık fikstüre giren Galatasaray'da futbolcuların hak edişlerinin ekim ayına kadar olan bölümü ödendi; şampiyonluk primleri de yarılandı * Adı Hakan Sabancı ile anılan Tuba Büyüküstün, Sabancı'nın kendisinin fotoğrafını beğenip sonra da geri çekmesi olayını hatırlatması üzerine "Utanıyorum" dedi * Sağlık Bakanlığı, 2026 yılında 26 bin 673 sözleşmeli personel alımı yapacak