Hastanede akıl almaz olay: Kadın kılığına girip aylarca hemşire olarak çalıştı

• Konbuyu başlatan Padişahbet
  • Başlangıç tarihi
P

Padişahbet

Administrator
Yönetici
33 yaşındaki Lucius Njoku, Countess of Chester Hastanesi’nde sağlık asistanı olarak çalışmak için hemşire Joyce George’un kimliğini kullandı. Hastanede çalışan Njoku’nun, net bir fotoğraf içermeyen iş kartı takmasına rağmen durum uzun süre fark edilmedi.

Şubat ve Nisan ayları arasında hastalarla ilgilendiği belirtilen Njoku’nun gerçek kimliği, bir hasta ile yaşadığı tartışma sırasında “Benim adım Joyce ama ben bir erkeğim” sözleriyle ortaya çıktı.

resized_ad2dc-446113521120251020t135750.jpg

Nijeryalı hemşire Joyce George, hastanede başarılı bir mülakattan sonra işe alındı. Ancak daha sonra kimliğini Lucius Njoku'nun kullanmasına ve kendi yerine vardiyalara girmesine izin verdi. Njoku’nun hastane kıyafetlerini nereden temin ettiği bilinmiyor.

İngiliz polisi, Joyce George’un evine düzenlediği baskında Njoku’yu ve ikiliye ait cep telefonlarını ele geçirdi. Telefonlarda hastanedeki vardiyalarla ilgili yazışmalar bulundu. Hem Njoku hem de Joyce, polis sorgusunda ifade vermeyi reddetti.

Njoku, sahte beyanla dolandırıcılık suçlamasını kabul etti. Mahkeme, 16 haftalık hapis cezasını 12 ay erteleyerek verdi. Ayrıca Njoku’nun 239 sterlin masraf ve ek ücret ödemesine ve 80 saat ücretsiz kamu hizmeti yapmasına hükmedildi.

resized_35cbc-86a049be1120251020t135824.jpg

Njoku’nun sınır dışı edilip edilmeyeceğinin henüz belli olmadığı bildirildi.

Dolandırıcılık suçlaması yöneltilen Joyce George ise daha sonra ülkeyi terk etti. Nijerya’ya kaçtığı tahmin edilen eski hemşire hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

Savcı Lisa McGuire şu ifadelerde bulundu:

• "Njoku'nun, Joyce George’un adı altında vardiyalara girmesine izin verildi. Neyse ki kimseye zarar gelmedi ve çalışmasıyla ilgili herhangi bir şikayet alınmadı. Ancak, erişim izni verilmiş olması ciddi bir güvenlik sorunu teşkil ediyor."

Njoku’nun daha önce sabıka kaydı bulunmadığını belirten avukatı Steven Alis ise, müvekkilinin öğrenci olarak ülkeye geldiğini ve aylarca hastanede çalışmasının “yönetim tarafından fark edilmemesinin şaşırtıcı” olduğunu söyledi.

Geri