Trump ve Putin'in görüşmesi sona erdi: Macaristan'da görüşeceğiz

• Konbuyu başlatan Padişahbet
  • Başlangıç tarihi
P

Padişahbet

Administrator
Yönetici
ABD Başkanı Donald Trump ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Trump görüşme öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Şu anda Başkan Putin ile konuşuyorum. Görüşme devam ediyor, uzun bir görüşme olacak ve sona erdiğinde hem ben hem de Başkan Putin içeriği hakkında bilgi vereceğiz. Bu konudaki ilginiz için teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

resized_2af91-358d3dba4hbc4b1e26w7rjebm4s774s63zuaa.jpg

Görüşme sonrası Trump'tan ilk açıklama​

Trump yaptığı açıklama, "Putin'le Budapeşte'de bir araya gelip savaşın sona erdirilmesini isteyeceğiz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmeye dair Truth Social'dan yaptığı açıklama şöyle:

• Başkan Putin ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdim. Ortadoğu'da sağlanan barıştan dolayı beni ve ABD'yi tebrik etti ve bunun Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesine yardımcı olabileceğini söyledi.
  • Savaştan sonra ticareti görüştük ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio başkanlığındaki üst düzey danışmanlarımızın önümüzdeki hafta bir araya gelmesi konusunda anlaştık.
  • Putin'le daha sonra Budapeşte'de bir araya gelip savaşın sona erdirilmesini isteyeceğiz.
  • Yarın Oval Ofis'te Cumhurbaşkanı Zelensky ile görüşeceğim ve görüşmeyi görüşeceğim. Büyük ilerleme kaydedildi.

resized_5d688-99a56aa1katman26.jpg

17 Ekim'de Beyaz Saray'da görüşecek​

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 17 Ekim'de ABD Başkanı Donald Trump ile Washington'da görüşecek.

İkili arasında gerçekleştirilecek görüşmenin ana konusunun Ukrayna hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesi ve "Tomahawk" seyir füzelerinin satışı olması bekleniyor.

Geri