P
Padişahbet
Administrator
Yönetici
ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Beyaz Saray'da sıcak saatler yaşanıyor.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere resmi ziyarette bulunduğu Washington'da yer alan Beyaz Saray'da Trump ile bir araya geldi.
İki lider görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Trump açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Zelenski ise açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere resmi ziyarette bulunduğu Washington'da yer alan Beyaz Saray'da Trump ile bir araya geldi.
İki lider görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Trump açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
- Savaşı bitirmek istiyoruz. Çok insan öldü
- Putin de Zelenski de savaşın bitmesini istiyor. Putin ile Budapeşte'de görüşeceğiz
- Putin ve Zelenski birbirini sevmiyor. Her ikisi ile ayrı ayrı görüşebiliriz.
- Nefret ortadan kalkmalı. Ukrayna'da sonsuza dek sürecek bir barış sağlamalıyız.
Tomahawk füzelerini konuşacağız. Savaş bu füzelere gerek kalmadan bitecek inanıyorum
İspanya NATO'ya sadık kalmadı. Bence İspanya'nın bir ceza alması lazım ancak bu NATO ile İspanya arasında
Nobel Barış Ödülü umurumda değil, ben savaşı bitirmek istiyorum
Zelenski ise açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
- Orta Doğu'daki başarılı ateşkesiniz için sizi tebrik ediyorum. Umarım Ukrayna'da da aynı sonuca varacağız
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i zorla müzakere masasına oturtmalıyız. Bugün ABD Başkanı Donald Trump ile neye ihtiyacımız olacağını konuşacağız. Ateşkese ihtiyacımız var.
Tomahawk füzelerine ihtiyaç duyuyoruz