ATO Başkanı Baran: Ankara’dan Roma ve Milano’ya direkt uçuş, yatırım ve ticareti artırır

• Konbuyu başlatan Padişahbet
  • Başlangıç tarihi
P

Padişahbet

Administrator
Yönetici
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, beraberindeki heyetle birlikte İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ile Ankara’dan Roma ve Milano’ya direkt uçuşların başlatılması konusu gündeme geldi. ATO Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz ile ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça’nın da yer aldığı ziyarette konuşan Baran, Ankara’nın sanayi, ticaret ve turizmde her geçen gün gelişen bir şehir olduğunu belirterek, “Ankara’dan Roma ve Milano’ya direkt uçuş, hem yatırım, hem ticaret hem de turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım olur” dedi. Baran, ATO olarak yurt dışına direkt uçuşların artırılması için uzun süredir çalıştıklarını, Roma ve Milano’nun da öncelikli destinasyonlar arasında yer aldığını söyledi. 2019 yılında başlatılan Roma uçuşlarının pandemi nedeniyle kesintiye uğradığını hatırlatan Baran, Ankara’nın savunma sanayi, üniversiteleri, organize sanayi bölgeleri ve ar-ge merkezleriyle katma değerli üretimin merkezi konumunda olduğunu vurguladı. “Ticaret hedefi 40 milyar dolar” Baran, İtalya’nın Türkiye’nin en büyük beşinci ticaret ortağı olduğunu belirterek, “2024’te ticaret hacmimiz 32,2 milyar dolara ulaştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi hedefimiz 40 milyar dolarlık ticaret hacmi. Ankara ile İtalya arasındaki ilişkiler bu hedefin önemli bir parçası” dedi. İki ülke arasında yatırımların da arttığını ifade eden Baran, “1.600’den fazla İtalyan firmasının ülkemizde 5 milyar doları aşan yatırımı var. Türk firmaları da savunma sanayi, havacılık, beyaz eşya ve cam üretimi gibi alanlarda İtalya’da önemli yatırımlara imza atıyor” ifadelerini kullandı. Roma ve Milano uçuşları için toplantı kararı Ziyaretin sonunda, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve AJet yetkililerinin katılımıyla ATO’da bir toplantı düzenlenmesi, bu toplantıda Ankara’dan Roma ve Milano’ya direkt uçuşlar konusunun detaylı olarak ele alınması konusunda mutabık kalındı. Ziyarette ATO Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Karabudak da yer aldı.

Geri