Bursa Su Kesintisi / YEREL HABERLER

• Konbuyu başlatan Padişahbet
  • Başlangıç tarihi
P

Padişahbet

Administrator
Yönetici
Son günlerde ülkemizi en çok korkutan meselelerden biri su kıtlığı oldu. Barajlardaki doluluk oranları ve şehirlerin su seviyeleri alarm veriyor. Hatta birçok şehirde önlem amaçlı su kesintileri yapılıyor.

resized_69f0f-6d7a558820221126niluferbarajikapak.webp

Konu ile ilgili sosyal medyayı sıklıkla takip eden vatandaşlar bugün korkutan bir haberle daha karşılaştı. "@HavaForum" adlı X hesabı "Bursa'nın 2 günlük suyu kaldı. (%0.15) Çınarcık Barajından acil boru döşeniyor. Yetişir mi, bakacağız. Borular yetişene kadar tam su kesintileri olabilir, çünkü su bitti." ifadelerini kullanarak br paylaşım yaptı.

İşte o paylaşım:​

Bursa'nın 2 günlük suyu kaldı. (%0.15) Çınarcık Barajından acil boru döşeniyor. Yetişir mi, bakacağız. Borular yetişene kadar tam su kesintileri olabilir, çünkü su bitti.

— Hava Forum (@HavaForum)

Meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen ise bu paylaşıma tepki gösteren uzman isim olarak dikkat çekti.

"Tek kaynak baraj değil!"​

resized_03d9f-9db8ae88g3zdantwsaa1c0c.jpg

Şen, "Bursa suyunu hepsini bu barajlardan karşılamıyor. Bir şey yazıyorsun bari araştır da yaz milleti korkutma. Bursa'nın 150 tane derin kuyusu var ayrıca pınarları var % 50 sini buradan karşılıyor. Anlayacağını tahmin etmiyorum ama sende öğren diye yazdım. Milleti korkutma" diye yazdı ve İletişim Başkanlığı'nı paylaşımına etiketledi.

Şen'in tepki gösterdiği o paylaşım:​

Bursa suyunu hepsini bu barajlardan karşılamıyor. Birşey yazıyorsun bari araştırda yaz milleti korkutma. Bursanın 150 tane derin kuyusu var ayrıca pınarları var % 50 sini buradan karşılıyor. Anlayacağını tahmin etmiyorum ama sende öğren diye yazdım. Milleti korkutma

— Prof.Dr.Orhan Şen (@TemizHava)

Geri