P
Padişahbet
Administrator
Yönetici
ANKHABER Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve beraberindeki heyet, Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette, 2026 Yılı Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da gerçekleştirilecek büyük uluslararası medya buluşmasının hazırlıkları ele alındı. Ziyaretin en anlamlı anı ise, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in kendi rozetini çıkararak Halil İbrahim Yılmaz’a takdim etmesi oldu. Gazeteciler Cemiyeti rozetiyle onurlandırılan Yılmaz, Nazmi Bilgin’e teşekkür ederek büyük bir gurur duyduğunu dile getirdi. Toplantıda ayrıca AKK YİK Başkanı Şevket Bülend Yahnici de Nazmi Bilgin'e "Bir Zamanlar Ankara" kitabını hediye etti. Ziyarette, Gazeteciler Cemiyeti ve Ankara Kent Konseyi iş birliğiyle 18–19 Haziran 2026 tarihlerinde düzenlenecek etkinliğin detayları da görüşüldü. Avrupa kıtasının en büyük basın örgütü olan ve 44 ülkeden 295 binden fazla medya çalışanını temsil eden Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nun (EFJ) Ankara’da ağırlanacağı toplantı için ilk hazırlık oturumu gerçekleştirildi. Toplantıya ev sahibi olarak AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Başkan Yardımcısı Ceren Anadol, Yürütme Kurulu Üyeleri Cevriye Kaya, Anıl Serin, Birten Gökyay, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Şevket Bülend Yahnici, YİK Üyeleri Orhan Kemal Erkılıç, Feramuz Üstün, Engin Öktem, Diplomasi Meclisi Başkan Yardımcısı Ümit Yardım, Yönetici Danışmanı Esra Erten ve Gazeteci Fatih Tekeci katıldı. Gazeteciler Cemiyeti’ni ise Başkan Nazmi Bilgin, Başkan Vekili Ayhan Aydemir, Başkan Yardımcısı Mustafa Yoldaş, Genel Sayman Ali Topçu, Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gürcanlı, Denetim Kurulu Üyesi Figen Balcı, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Yıldıray Arslan ve Basın Evi Sorumlusu Onur Balkır temsil etti.