Ontex Türkiye’den çekildi mi? Markalar el değiştirdi

• Konbuyu başlatan Padişahbet
  • Başlangıç tarihi
P

Padişahbet

Administrator
Yönetici
Kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren Belçika merkezli Ontex, 25 yıllık Türkiye serüvenini noktaladı. Şirketin Türkiye'deki tüm varlıkları ve operasyonları, Dilek Şirketler Grubu tarafından devralındı. Rekabet Kurumu, satışa koşullu olarak onay verdi.

Ontex'in Türkiye'den çekilme süreci, Şubat 2025'te başlayan görüşmelerin ardından resmen tamamlandı. 2,3 milyar Euro'luk cirosu bulunan dev şirketin Türkiye'deki üretim tesisleri, ihracat operasyonları ve faaliyetleri bundan böyle Murat Kılıç yönetimindeki Dilek Gıda Üretim ve Pazarlama Ticaret A.Ş. tarafından yürütülecek.

Ontex

Canbebe, Canped ve Canlady artık yerli bir grup bünyesinde​

Ontex, Türkiye pazarına 2000 yılında, çocuk bezi markası Canbebe'nin üreticisi olan Astel'i satın alarak girmişti. Zaman içinde Canped ve Canlady markalarıyla da kişisel bakım sektöründe önemli bir yer edinen şirket, yaklaşık çeyrek asırdır Türkiye'de faaliyet gösteriyordu.

Satışın ardından bu markalar da Dilek Şirketler Grubu bünyesine katıldı. Son dönemde yaptığı büyük satın almalarla dikkat çeken grup, Ontex'in Türkiye'deki tüm ticari ve üretim faaliyetlerini devralmış oldu.

Ontex

Rekabet Kurumu'ndan koşullu onay​

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Ontex Tüketim Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin tek kontrolünün Dilek Gıda tarafından devralınmasına koşullu olarak onay verildiği belirtildi. Satın alma, 8 aylık sürecin ardından resmiyet kazanarak tamamlandı.

Ontex

1979'da kuruldu, 2010'da dev yatırımla büyüdü​

1979 yılında kurulan Ontex, kişisel bakım alanında dünya çapında faaliyet gösteriyor. Avrupa, Kuzey Afrika, Çin, Avustralya, Orta Doğu ve Amerika'da üretim tesisleri bulunan şirket, 2010 yılında 1,2 milyar Euro bedelle Goldman Sachs Capital Partners ve Texas Pacific Group tarafından satın alınmıştı. 2023 yılı itibarıyla 2,3 milyar Euro ciroya ulaşan şirket, Türkiye'den çekilme kararıyla birlikte global operasyonlarını yeniden yapılandırma sürecine girmiş oldu.

Geri