Rus Anne Hindistan'da Çocuklarıyla 9 Ay Mağarada Yaşadı: Olaya Polis Müdahale Etti

• Konbuyu başlatan Padişahbet
  • Başlangıç tarihi
P

Padişahbet

Administrator
Yönetici
Hindistan'ın popüler turistik bölgelerinden, 25 bin nüfuslu Gokarna yakınlarındaki bir ormanda, sarı saçlı ve yalınayak bir çocuk görülmesi üzerine polis harekete geçti. Bölgede tapınaklar, kutsal alanlar ve yoga-meditasyon merkezleri bulunuyor, bu nedenle ziyaretçi yoğunluğu yüksek.

Polisin araştırmasında ise beklenmedik bir tablo ortaya çıktı: Nina Kutina adlı 40 yaşındaki Rus kadın, beş ve altı yaşlarındaki iki kız çocuğu ile birlikte, el yapımı eşyalar ve doğal araç gereçlerle donatılmış bir mağarada yaşıyordu. Kutina, BBC'ye yaptığı açıklamada, 'Daha önce hiç mağarada yaşamamıştık' dedi.

9 ay boyunca ormanda yaşadı​

Kutina, kızlarıyla birlikte dokuz ay boyunca ormanda yaşadıklarını anlattı. O dönemlerde oğlu Luchezar, birkaç saat uzaklıktaki Arambol'da bir arkadaşının yanında kalıyor ve orada okula gidiyormuş. Mağara, ormanda olmasına rağmen meyve ve temel ihtiyaçları temin edebilecekleri Gokarna'ya oldukça yakın bir noktadaydı.

resized_41792-0882d09c9738cf60a1e911f0ab23d127b1d8dfad.webp

Kutina, aile olarak et yemediklerini, kızlarının doğduklarından beri vejetaryen beslendiğini ve bu sayede çocuklarının hiç hastalanmadığını söyledi. 'İnsanlar buraya kutsal olduğu için geliyor. Çok ilginç bir yer. Biz ise keşfetmek için geldik. Doğayı seviyoruz ve önceden de ormanlarda yaşamıştık. Mağara ise yeni bir deneyim oldu' ifadelerini kullandı.

Rusya'dan Hindistan'a uzanan bir hayat​

Mağarada yaşamalarının temel nedenini ise, 2024 Eylül'ünde trafik kazasında kaybettiği büyük oğlu Dmitriy için yas tutmak olarak açıkladı. Tahtalardan yatak yapmış, yere hasırlar sermiş ve el yapımı eşyalarla mağarayı süslemişler. Polis, aileyi bulduğunda 'rahat göründüklerini' ancak Kutina'yı ormanda çocuklarla yaşamanın tehlikeli olabileceği konusunda uyardı. Bölgede yılanlar, vahşi hayvanlar ve yağışlı mevsimlerde heyelan riski bulunuyor.

resized_de28e-80a6232ca2c07860a1e911f0ab23d127b1d8dfad.webp

Kutina, Telegram'da kurduğu 'PecheRNaYa ZhizN (Mağara Yaşamı)' kanalında, 'Hiçbir yılan bize zarar vermedi. Hiçbir hayvan saldırmadı. Yıllarca sadece insanlardan korktuk' dedi. Ancak polis, Kutina'nın vizesinin süresinin dolduğunu belirterek aileyi göç merkezine sevk etti. Kutina, büyük oğlunun ölümünden sonra belgelerini yenileyecek gücü bulamadığını ifade etti. Geçen ay aile, Rusya'ya geri döndü.

St. Petersburg doğumlu ve Sibirya'daki Krasnoyarsk'ta sekiz yıl eğitim alan Kutina, Rusya'da eğitim aldıktan sonra Moskova'da iç mimar olarak çalıştı. Ancak 15 yıl önce en büyük oğlu Dmitriy ile birlikte Rusya'yı terk etti. Kutina, 'Moskova'da beton binaların arasında yaşamak istemedim. Deniz kenarında yaşamak ve çocuklarımın kumda koşabilmesini, dünyayı görebilmelerini istedim. Böylece daha ilginç ve sağlıklı bir yaşamları olabilirdi' dedi.

Yurtdışında önce ikinci oğlu Luchezar'ı, ardından iki kız çocuğu Ama ve Prema'yı dünyaya getiren Kutina, çocuklarını evde ve tıbbi destek olmadan doğurduğunu anlattı. '24 saatimi çocuklarımla geçiriyorum. Eğitim diplomam var, sanatla ilgilendim ve müzik yapıyorum. Yıllarca açık havada, doğayla iç içe yaşadım' ifadelerini kullandı. Göç merkezinde bile çizim ve heykel dersleri vermeye devam ettiğini belirtti.

Kutina'yı tanıyan Vasiliy Kondraşov, 10 yıl önce de Kutina'nın oğluyla Goan ormanında yaşadığını anlattı. Kondraşov, 'Tropikal ağaçların devasa köklerinin arasında Nina kumaşlardan iki oda yapmıştı. Doğal bir havuz inşa etmiş, etrafını kil ve doğal eşyalarla döşemişti. Yılanlardan korkmuyor musun? diye sorduğumda, 'İki yılan yakınlarda yaşıyor ama birbirimizi tanıyoruz' demişti' diye konuştu.

Rusya'ya dönüş​

Kutina, göçmen merkezinde tutulurken ev kiralamasına izin verilmesini istedi. Ancak Bangalore yakınlarında bir merkezde kızlarıyla tutuldu, oğlu ise yakındaki bir sığınakta kaldı. Kutina, merkezdeki şartların mağaradaki yaşamlarından çok daha kötü olduğunu ve eşyalarının çalındığını, ölen oğlunun küllerine el konduğunu anlattı.

BBC'ye konuşan Hindistan yetkilileri, Kutina'nın iddialarını ciddiyetle incelediklerini ve rapor hazırlandığını açıkladı. Bir yetkili, hırsızlık iddialarının abartılı olduğunu belirtti. Kutina ise Rusya'ya dönüş sürecinde Rus Büyükelçiliği ile iletişim kurdu. Ancak Dror Shlomo Goldstein adlı İsrailli iş insanının açtığı dava süreci uzattı. Goldstein, kız çocuklarının Rusya'ya gönderilmesine karşı çıkarak gözetim altında tutulmasını istedi.

Kutina, Goldstein ile herhangi bir temasının olmadığını belirterek, Moskova'da akrabalarıyla birlikte yaşamaya başladı. Çocuklarını okula göndermeyi düşünmeyen Kutina, evde eğitim vermeyi planlıyor ve gelecekte yeni yerler keşfetmek için resmi belgelerini hazırlamayı hedefliyor.

Geri